Become a Joyful Soul by a Joyful Flow

Chat nu
Whatsapp Chat
Stuur me een berichtje en ik reageer zo snel mogelijk.
Chat nu
Whatsapp Chat
Stuur me een berichtje en ik reageer zo snel mogelijk.

Sorry, dat was niet mijn bedoeling, het was wel mijn intentie om…

Sorry, dat was niet mijn bedoeling, het was wel mijn intentie om…

Vaak gehoord dit. Jij ook? Het komt op mij over alsof een intentie iets is wat zo weer kan veranderen. Iets waarvan je de afloop niet weet. Een gokje. Het kan alle kanten op. Toch?

Op een heel belangrijk moment in mijn leven zei degene waar ik een afspraak mee maakte, dat het de intentie was om de afspraak voor altijd te laten gelden. Dit ging niet over een pakje boter, maar over iets wat voor mij heel belangrijk was. Iets wat ik zeker wilde weten. Gewoon 100% zeker, met jarenlange garantie. Zodat ik ´s nachts rustig mijn oogjes kon sluiten. 

Als je dit zo leest dan weet ik al wat jij denkt: zekerheid heb je nooit. Niets is zeker. Het enige wat zeker is, is dat mensen doodgaan en dat ergens de zon schijnt. En dat je belasting moet betalen. Maar daar ga ik verder niet over schrijven:-) 

Ik groeide op in een streng christelijk milieu. Daar bestaat de zekerheid van een eeuwig leven. Op dit punt in mijn leven sta ik erin, dat ik het niet weet. Het zou mogelijkerwijs waar kunnen zijn. Maar het zou ook niet waar kunnen zijn. Het heeft mijns inziens alles te maken met je geloof. Wat je gelooft, echt oprecht gelooft, dat is waar, dat is jouw waarheid. 

Mijn schrijverij is niet per definitie de waarheid. Zekerheid kan ik jou niet geven, maar ik heb wel een geloof. In meerdere dingen. Zo geloof ik in onvoorwaardelijke moeder-kind liefde. Weet je waarom? Omdat ik denk dat als je hier echt in gelooft, dit ook zo is of dat de uitkomst op zijn minst zo zal zijn. Dus eigenlijk heeft het leven mij geleerd dat als je ergens heilig in gelooft dan is dat ook zo. En heb je je eigen zekerheid. Hoppa, hoe fijn is dat!

De betekenis van het woord ‘intentie’ loopt parallel aan ‘geloof’ en ‘zekerheid’. En toch is het ook een beetje anders. Het ene woord dekt de lading van het andere woord niet helemaal. Maar weet je wat ik heb ontdekt? De drie woorden samen zijn compleet. 

Intentie is: Een gerichte handeling met een verondersteld resultaat. Ofwel als je jouw intentie duidelijk voor ogen hebt, bij een handeling die je gaat doen, dan mag je geloven dat je resultaat daar naar is. Die zekerheid krijg je. Daarom geloof ik het zetten van intenties bij een behandeling. 

‘Zetten’ van intenties is een term die in de spirituele wereld wordt gebruikt. Bij een reikibehandeling, start de behandelaar met het zetten van een intentie. We hebben het dan niet over zomaar voornemens, maar bewust positieve gedachtes. De reikibehandelaar verankert deze intentie in het lichaam van degene op de behandeltafel. Dit is van grote invloed op het resultaat van de behandeling. Intenties die ik regelmatig zet zijn:

  • Ik ben gelukkig
  • Ik ben zeker
  • Ik ben rustig
  • Ik ben energiek
  • Ik maak me geen zorgen

 

Hocus Pocus? Aan het begin van mijn ‘reikipad’ begreep ik er weinig van. Hoe zet je in godsnaam een intentie? Het lijkt wel hocus pocus. Toveren. Ik zag mezelf als een soort heks met een toverstaf staan. Hocus pocus, ik verander jou nu in….

Nee joh, zo spiri-wiri gaat het er echt niet aan toe. We weten inmiddels allemaal wel dat positieve gedachten je mindset beïnvloeden. En dat je mindset een zeer belangrijk aandeel heeft in de resultaten die je kunt verwachten bij wat je doet, wat je wilt, wat je wenst. Want alles wat je aandacht geeft, groeit. 

Nu is het positief denken soms niet makkelijk. Zeker als je al snel in het negatieve gaat hangen of omdat je gewoon alle reden hebt om je negatief te voelen. Bij een reikibehandeling zet ik de positieve intentie voor jou. Mijn ervaring is dat deze dan in sterke mate bij jou binnenkomt, waardoor deze in jou gaat verankeren. Het geeft je dus op die manier een zet, of een steun in de juiste richting. 

Wil je meer spiri-wiri en geloof jij dat het Universum, de Engelen, God, de Bron of whatever je geeft waar jij om vraagt? Dan heb ik voor jou nog iets extra leuks. We werken dan met de intentie-dragers. Je weet dan niet welke intentie je vooraf meekrijgt, deze heb je tijdens de behandeling in je hand en na de tijd bekijken we welke intentie jouw onderbewuste heeft uitgekozen. Je mag dan geloven dat dit is wat het universum jou geeft. 

Kortom, we maken het zo spiri-wiri als jij zelf wilt:-)

 

Wil jij ook ondersteuning bij een positieve gedachte? Kom dan eens langs voor een behandeling met intentie. 

Je toekomst bepaal jij, met de kracht van jouw intentie…

En hoe mooi zou het zijn als meer mensen dit te weten komen. Deel je daarom dit blog voor mij binnen jouw netwerk? 

2 reacties

  1. Prachtig omschreven, en wat jij aan geeft “spiri-wiri” dat is mooi verwoord. Ik heb na het lezen zin om een afspraak te maken om eens te ervaren wat ik voor nu nog, Spiri-wiri vind. Ik ben heel erg nieuwsgierig geworden.

    Winny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze blog

Facebook