Become a Joyful Soul by a Joyful Flow

Chat nu
Whatsapp Chat
Stuur me een berichtje en ik reageer zo snel mogelijk.
Chat nu
Whatsapp Chat
Stuur me een berichtje en ik reageer zo snel mogelijk.

Reiki… Toverkracht?

Mijn zwoegen en vechten tegen stress, het overlevingsmechanisme dat mij niet in de steek laat en mij zoveel oplevert. Oplevert? Ja, vooral moeheid en uitputting. Twee ingrediënten waar je van denkt dat je er heerlijk van gaat slapen. Nou, niet dus. Als je er maar genoeg van hebt, dan houdt het je wakker. En komt piekeren er ook nog bij.

Tot een aantal jaar geleden was stress mijn grote, veilige vriend. Bij iedere situatie die even niet zo lekker liep, riep ik hem erbij. En weet je, hij deed zijn best echt waar, vol goede moed mij overeind te houden.

Nu ik dit zo opschrijf, met de kennis en ervaring van nu, dan lijkt dit allemaal zo belachelijk en onwerkelijk. Ik, het denkertje, ik zat voor kort vast in mijn gedachten. Gedachten die me nergens brachten. Op mijn website joyfulflow.nl/bastianne-neeleman/wie-ben-ik/ kun je mijn openhartige verhaal lezen, hoe ik in aanraking ben gekomen met reiki.

Ja, reiki is toverkracht, reiki is magie, reiki is het nieuwe goud. Voor mij. Ik kan het niet bewijzen, ik doe wel een poging om het uit te leggen.

Reiki is voor ons mensen niet zichtbaar, je kunt het voelen en ervaren. Ik kan het je makkelijker uitleggen aan de hand van een voorbeeld: Neem in gedachten een glas water. Als je het water uit het glas oneindig deelt, en zelfs de kleinste druppels nog gaat halveren, komt er een moment dat er met ons oog niets meer van te zien is. Toch moet er nog iets zijn, want de helft van iets kan nooit niets zijn. De verzameling van de allerkleinste, niet zichtbare waterdeeltjes kunnen we vergelijken met de onzichtbare reiki. Het universum zit vol met deze deeltjes. Je kunt dit voelen in de vorm van menselijke energie om (gezond) te kunnen leven. Het is bepalend voor onze levenslust. Wanneer in de reikistroom een blokkade optreedt, voel je je moe, uitgeput en uitgeblust en kun je uiteindelijk ziek worden. Hoe krachtiger de reiki-energie kan stromen, hoe fitter je je voelt.

Er is maar een manier om er achter te komen of het bij jou ook tovert.

De mooiste dingen ter wereld
zijn niet te zien of aan te raken.
Ze moeten met het hart worden gevoeld.

Reiki in het kort
Reiki is een kosmische levensenergie wat letterlijk Rei (geest/ziel) Ki (energie/levenskracht) betekent. Het heeft zijn oorsprong in Japan.
In de westerse wereld is er tot kort weinig aandacht voor geweest. We hebben vaak geen idee dat er iets als een universele energie bestaat. Toch worden mensen in het Westen steeds vrijer in hun denken en hoeft alles niet meer in hokjes en vakjes te passen. Velen voelen dat er iets meer is tussen hemel en aarde dan we met ons rationele brein inmiddels gewend zijn om te denken en normaal te vinden. Het is dus niet zo vreemd dat je nog nooit van Ki of reiki hebt gehoord; al maken we elke minuut van de dag gebruik van levensenergie.

Wanneer reiki?
Reiki wordt ingezet bij allerlei lichamelijke en emotionele klachten. Ook bij stress, slapeloosheid, overprikkeling, depressie en rouwverwerking is het prachtige methode. Het is een vorm van alternatieve (aanvullende) geneeskunde.

Wat gebeurt er tijdens een behandeling?
Reiki wordt door een reikibehandelaar of reikitherapeut uit het universum gehaald, versterkt en doorgegeven aan degene die de behandeling krijgt door middel van handopleggingen. Je kunt dit voelen als warmte, tintelen, diepe meditatieve toestand, diepe ontspanning of bijvoorbeeld loskomende emoties. Soms voelt iemand in het begin niet zoveel maar wel weer in de eerstvolgende dagen.
Tijdens het behandelen kunnen er inzichten binnenkomen, dit kan bij de reikibehandelaar of bij de behandelde zelf. Een reikibehandelaar kan zich zo met jouw energie connecten dat hij/zij ook dingen kan voelen, zoals pijn of van emoties tot intuïtieve waarnemingen.

Wie geeft reiki?
Een persoon die reiki geeft, heeft een inwijding gehad op niveau 1, 2 of 3. Hoe hoger het niveau des te beter kan een behandelaar connecten en des te sterker is de energie die door wordt gegeven. Een reiki-3 behandelaar is een reikimaster. Deze behandelt op lichamelijk, emotioneel en spiritueel niveau.

Bastianne
Ik ben reikimaster en heb daarnaast ook de reiki-therapeutopleiding gedaan. Tijdens deze opleiding wordt je intuïtie getraind, en je ontdekt wat de oorzaak is achter een klacht. Met deze kennis is het veel beter mogelijk om de echte oorzaak aan te pakken, in plaats van alleen de symptomen.

Reiki….ver van je bed show?
Joyful Flow is gevestigd in Almelo en Almelo ligt niet aan de andere kant van de wereld, toch?

Welkom bij Joyful Flow. We maken het zo ‘spiriwiri’ als jij zelf wilt:-)

 

Volg me op: 

Facebook 

Instagram

2 reacties

    1. Mooi en bijzonder he. En zo eenvoudig.

      Het duurt met intake erbij ruim 5 kwartier. Een losse behandeling kan een uur of minder. Bij kinderen is dit korter. Omdat het bij hen sneller werkt. Bij baby’s een kwartiertje.
      Afstandsbehandeling een half uur. Dit heeft een behoorlijk krachtige werking namelijk, is mijn ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze blog

Facebook