Become a Joyful Soul by a Joyful Flow

Chat nu
Whatsapp Chat
Stuur me een berichtje en ik reageer zo snel mogelijk.
Chat nu
Whatsapp Chat
Stuur me een berichtje en ik reageer zo snel mogelijk.

Je spirituele hart

Het meest intrigerende orgaan in ons lichaam is wel ons hart. Het hart kun je voelen kloppen (fysiek) maar met het hart kun je ook voelen. Je hart heeft buitengewoon subtiele energie en bepaalt grotendeels hoe je leven verloopt. 

Sta hier maar eens bij stil. Als je hart zich opent, ben je verliefd. Als je hart zich sluit, stoot je liefde af en is deze op slag verdwenen. Als je hart wordt gekwetst, word je boos of verdrietig. En voel je niets, dan ervaar je innerlijke leegheid. 

Je bent één in gevoel met de bewegingen van je hart. 

Het hart is het mooiste en krachtigste energiecentrum omdat het van grote invloed is op ons dagelijks leven. In ons hart wordt de energiestroom voelbaar verzameld en uitgezet in de rest van ons lichaam. 

Je kunt de energie van je hart elk moment voelen! 

  • Verliefd als je overloopt van liefde.
  • Enthousiast als je geïnspireerd wordt. 
  • Sterk en krachtig als je je vastberaden voelt. 

 

Maar ook als je hart zich sluit is dit voelbaar, denk maar aan:

  • Verdriet en pijn in het hart als je iemand moet missen.
  • Hardheid en geslotenheid als de liefde met iemand is gestopt.

 

Loopt alles op rolletjes dan is je hart in fenomenale toestand en voel je je sterk, krachtig, gelukkig, enthousiast. De energie verzamelt zich in je hart en stroomt dan voortdurend voelbaar door de rest van je lichaam. Je staat volledig open en het leven stroomt onbelemmerd door je heen. 

Tot er ineens iets gebeurt wat de boel stagneert. Je relatie stopt, iemand kwetst je, je financiële zekerheid valt weg. Je hart sluit zich en je energiestroom blokkeert. Het zorgt ervoor dat je uit balans raakt. Blijf je daarin hangen, dan loop je letterlijk en figuurlijk vast. 

  • Je gedachten blijven terugkeren.
  • Malende en piekeren krijgt de overhand.
  • Je bent op slag niet meer blij, enthousiast of gelukkig.
  • Verdriet, boosheid, onzekerheid krijgen de overhand.

 

Allemaal energiepatronen die de overhand nemen en niet kunnen doorstromen en voor blokkades zorgen. Ze bestaan echt en niet altijd kun je ze zelf zo makkelijk meer laten verdwijnen. Langdurige spanning, boosheid, verdriet en angst gaan ophopen en dit kan weer resulteren in chronische problemen met slapen, vermoeidheid of stress. 

Een stromend, blokkadevrij hart is dus onwijs belangrijk om je goed te voelen. Essentieel zelfs om gelukkig te kunnen zijn. Ik denk dat je je daar alles bij voor kunt stellen. 

Niet voor niets is het hart een symbool wat over de hele wereld massaal wordt gebruikt en gedeeld op social media, teksten, quotes, gebaren en gesproken taal.

LY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze blog

Facebook