Become a Joyful Soul by a Joyful Flow

Chat nu
Whatsapp Chat
Stuur me een berichtje en ik reageer zo snel mogelijk.
Chat nu
Whatsapp Chat
Stuur me een berichtje en ik reageer zo snel mogelijk.

Ik krijg je maar niet uit mijn hoofd!

“Ik wil slapen, ik ben moe, maar ik moet morgen niet vergeten om het mailtje te sturen.”

“Wacht, ik kan het beter meteen doen, dan kan ik het ook niet meer vergeten.”

“Ach nee, het is ook al veel te laat. Ik moet nu snel gaan slapen, morgen weer vroeg op.”

“Nou, ik ben helemaal niet moe meer, ik kan niet eens meer slapen. Nu lukt het me helemaal niet meer om te slapen.”

“Verdorie nu ben ik morgen weer zo moe. Ik moet nu echt slapen.”

Voor het geval je het nog niet in de gaten hebt, er vindt in je hoofd een gesprek plaats waaraan geen einde lijkt te komen. Het gaat maar door en door. Misschien denk je nu: ik hoor niks in mijn hoofd, ik heb geen stem in mijn hoofd. Gefeliciteerd, je hoort erbij– want dat is dus de stem waarover ik het heb. De stem spreekt je toe, de stem kalmeert je. De stem spreekt je de ene keer tegen en praat de andere keer met je mee. De stem is zowel je vriend als je vijand. De stem stopt niet, zelfs als jij de stem zegt dat hij moet stoppen, blijft deze maar doorkletsen. Hoe rustiger en stiller jij bent, hoe harder de stem door je hoofd kwekt.

En weet je wat ik het rare vind? De stem is zowel de pratende als de luisterende partij. Hij weet dus van te voren al wat hij gaat zeggen…en gaat antwoorden. Waarom doet hij dat dan? Waarom stopt hij zijn onafgebroken getetter niet gewoon?

De stem heeft een doel: Namelijk om gemoedsrust te vinden. De stem is er om jezelf te kalmeren. Maar omdat de stem voortdurend wisselt van standpunt geeft deze geen enkele rust. Iedere keer vindt de stem een nieuwe invalshoek en begint het hele riedeltje weer van voren af aan. Het welbekende cirkeltjes-denken. Herkenbaar? De stem is eigenlijk een mentaal patroon. Je kunt het je gedachten noemen, rusteloos piekeren of je geest die onophoudelijk aan het woord is en blijft.

Hoe vaak heb jij al naar je eigen stem geroepen: “Houd nou verdorie eens je mond!”

“Ik wil slapen!”.

Het werkt niet zo. De beste manier om jezelf te verlossen van het onophoudelijke geneuzel van je stem is er naar te kijken. Zie je stem als een constante herhaling van geluid. Bekijk het van een afstand en realiseer je dat jij de stem zelf registreert. Dit betekent dat je de stem niet bent maar dat je hem enkel hoort praten. Het is slechts een stem en jij bent degene die luistert.

De stem in je hoofd geeft slechts af en toe betekenisvolle informatie. Het meeste is tijdverspilling, eindeloos herhalen en het weglekken van energie. Zodra er niets meer is om je druk over te maken stopt de innerlijke communicatie niet. De stem zoekt gewoon iets nieuws.

Er zit niets anders op dan de stem te accepteren. Zodra je hem namelijk met alle macht probeert de mond te snoeren zal al zijn energie verzameld worden, zich ophopen en zal het, zodra het de kans krijgt een uitweg gaan zoeken in nog veel meer woorden. Simpel gezegd, zodra jij rustig wilt gaan slapen, zal de stem gaan praten zodat zijn energie geventileerd kan worden. Laat de stem dus praten, je hoeft enkel te luisteren en er van een afstandje naar te kijken. Jij bent niet de stem! Ontspan je maar en slaap lekker!

Denk jij na het lezen van dit blog, een beetje extra hulp te kunnen gebruiken om makkelijker te ontspannen en beter te slapen?

Plan dan snel een slaapverwekkende reikibehandeling in! Dit kan bij mijn in de praktijk in Almelo, maar ook op afstand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze blog

Facebook