Become a Joyful Soul by a Joyful Flow

Chat nu
Whatsapp Chat
Stuur me een berichtje en ik reageer zo snel mogelijk.
Chat nu
Whatsapp Chat
Stuur me een berichtje en ik reageer zo snel mogelijk.

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!

Hoe spiritueel ben jij?

We hebben het er vaak over. We vinden er wat van. We zijn spiritueel of we vinden onszelf nuchter. We zijn zweverig of we doen ‘gewoon’, dan doen we al gek genoeg. We leven met ons hoofd in de wolken. Of we staan met onze voetjes op de aarde. 

We zijn heks of we zijn gewoon mens. We geloven in engelen of we zeggen dat ze niet bestaan. We leven ons zoveelste leven of we zijn hier voor het eerst. We geloven dat we hierna een volgend leven hebben of we zeggen te weten dat alles stopt. We kunnen de toekomst voorspellen of we geloven daar geen bal van. We zijn helderziend of we leveren bewijs. We zeggen: ‘het moest zo zijn’ of we beweren dat toeval bestaat. Best zwart-wit. Vind je niet? 

Zo stond ik er ook in. Ik ben streng christelijk opgevoed. Je geloofde in God. Of je geloofde er niet in. Een tussenweg was er niet. Je kon niet een beetje geloven. Of half geloven. Of soms wel en soms niet. Van vroeger uit heb ik meegekregen een keuze te maken. Tussen zwart en tussen wit. Ik heb een tijd voor wit gekozen en toen een tijd voor zwart. Weet je, ik wist het ook gewoon niet. En weet je, nog steeds niet. Ik garandeer geen honderd procent zekerheid. Ik heb hierover geschreven in mijn blog ‘Sorry, dat was niet mijn bedoeling. Wetenschappelijk bewijs is er niet. Er zijn wel mensen met bijzondere spirituele ervaringen. Maar zeg nou eerlijk, als jij die ervaring zelf niet hebt… 

Spiritualiteit kan je zien als een geloof. Een geloof in dingen die je niet ziet. Echter, een geloof is geen zekerheid. Het is wel jouw zekerheid. Maar spiritualiteit omvat veel meer dan alleen ‘geloof’. Spiritualiteit heeft in de breedste zin te maken met zaken die de geest betreffen. Het woord wordt veel gebruikt en kan te maken hebben met religie, of met bovennatuurlijke krachten. Maar de nadruk ligt op persoonlijke innerlijke ervaring. 

Yes, daar is tie. Wat mij betreft. Dat laatste spreekt mij aan. Voor mij is het een levensstijl met discipline. Ik ben er elke dag mee bezig. Antwoord vinden op mijn vragen en net zo snel weer nieuwe vragen. Een zoektocht naar wie ik ben. Een zoektocht naar mezelf. Een zoektocht naar mijn levensmissie. 

Het mooie aan spiritualiteit is dat er veel kan en veel mag. Het heeft geen oordeel. Het zit niet vast binnen kaders en grenzen. Er is geen handboek en er zijn geen regels. Er zijn geen voorwaarden en er is geen controle. Alles is goed zolang je intentie zuiver is. Spiritualiteit. Ik probeer het woord niet te vangen. Niet te kaderen. Niet af te bakenen. Niet uit te leggen. Voor mij is het de connectie met mijn ziel, mijn geest, mijn denken, mijn hart, mijn cognitie, mijn geloof, mijn ervaringen en uiteindelijk de verbinding met mijn lichaam en hoe ik in het leven sta. 

Hoe word je spiritueel?

Geen rare vraag als je bedenkt dat spiritualiteit onzichtbaar is. En daarnaast ook nog eens voor iedereen anders. Spiritualiteit gaat over de zin van het leven. De zin van jouw bestaan. Je levensdoel. Als je het gevoel hebt te willen weten wie je nou eigenlijk echt bent en wat je doel is in je leven, dan ben je klaar om je spiritueel te ontwikkelen. Lukt het je om vervolgens oordeelloos te handelen, je te richten op positiviteit en je geen zorgen meer te maken over verleden of toekomst, dan ben je op de goede weg. 

Voor veel mensen helpt het om het proces te ondersteunen door:

  • Innerlijke rust te zoeken. Dit kan door meditatie, yoga, wandelen, mindfulness, enzovoort. 
  • Patronen en overtuigingen te onderzoeken en zo nodig bij te stellen (het ego).
  • Ontdekken wie je werkelijk bent. Je gaat je heel en compleet voelen. Je vindt jezelf goed zoals je bent. 
  • Te leren voelen wat je echt voelt. 
  • Te leren vertrouwen op je intuïtie.
  • Bewust tijd nemen voor jezelf en genieten van dingen die jou blij maken.
  • Je te verdiepen in de werking van je chakra’s. 
 

Spirituele groei komt vanzelf op je pad, zodra jij er voor open staat. Je gaat je aandacht richten op dingen die dit gaan ondersteunen. Je zult verbaasd staan wat er dan ineens op je pad komt. Andere mensen met dezelfde vragen als jij bijvoorbeeld, of een cursus, workshop of een opleiding. Het werkt hetzelfde als je een nieuwe auto wilt, je gaat je daarop richten en ineens zie je specifiek die auto veel vaker rijden dan normaal. 

Positiviteit zal je spiritualiteit echt een boost geven. Als je positieve energie opzoekt, zal je merken dat dit bij jezelf ook wordt versterkt. De wet van de aantrekkingskracht wordt dit genoemd (lees hier meer over in mijn blog ‘Blijf uit mijn aura) Je zult een sprong in je spirituele ontwikkeling maken. Het betekent niet dat negativiteit niet meer mag, maar het gaat erom hoe je erop reageert. Negativiteit zal zo nu en dan jouw pad blijven kruisen. Kun je het waarnemen om het vervolgens aan je voorbij te laten gaan? 

Zou je je spirituele pad willen versnellen of je hier verder in willen verdiepen? Wil je op spiritueel niveau meer inzicht krijgen? Of wil je gewoon een beetje hulp om positiever in het leven te staan?

Maak dan een afspraak voor behandeling op afstand (als je niet in de buurt woont). Of kom voor een behandeling bij mij in de praktijk in Almelo. 

 

Volg je me al op Facebook of Instagram? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze blog

Facebook